loading...
Начало | Съд и прокуратура | Няма виновен за разстрела на Бай Миле

Няма виновен за разстрела на Бай Миле

Съд и прокуратура 0 Прочетено: 277830 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Няма виновен за разстрела на Бай Миле Милчо Бонев - Бай Миле и Младен Михалев - Маджо
Последният обвиняем за разстрела на сикаджията Милчо Бонев и петима негови авери в ресторант „Славия" през 2004-та - Анатоли Мънков - Плъха, бе окончателно оправдан от Софийския апелативен съд 11 години след касапницата.
Преди това едно след друго паднаха обвиненията срещу Георги Стефанов, Тихомир Дочев - Мравката и Стилиян Георгиев - Мишката. И двата пъти, когато делото стигна до Върховния касационен съд - през 2013 г. и 2014 г., то беше връщано за събиране на доказателства, свързани със съпричастността на Мънков към убийството.
Основното доказателство за обвинението срещу Плъха бе бутилка от минерална вода с жълтеникава течност, намерена в автомобил „Нисан Примера", с който се предполага, че са се движили убийците. Дактилоскопна и ДНК експертиза установиха, че биологичният материал, открит по гърлото на бутилката, съвпада с ДНК профила на Мънков, а отпечатъците по нея са негови. Съдът обаче реши, че няма достатъчно доказателства този „Нисан" да е същият, който е бил използван за придвижване на убийците до ресторанта.
Според съдиите Христина Михова, Вера Цветкова и Татяна Грозданова не може да бъде направен извод за връзка на Мънков с убийството и въз основа на местонахождението на клетките на мобилните оператори, през които са били провеждани телефонните му разговори непосредствено преди часа на разстрела. Причината - клетките не са били в непосредствена близост до местопрестъплението, но дори и да са били близо, то това не е достатъчно да се приеме, че
Мънков е един от извършителите на деянието. Изследвани са автомобили и записи от видеокамери, но отново не са намерени категорични доказателства за участие на Мънков в убийствата.
На 30 юли 2004-та Бай Миле се спуска от дома си в „Симеоново" към ресторант „Славия". Заведението е нещо като офис за Милчо Бонев, там си прави деловите срещи и обсъжда важни неща за бизнеса и футбола. Той и гардовете му пристигат в заведението, двама остават вън при колите, а останалите се настаняват в сепаретата и на бара. Бай Миле сяда на масата на бизнесмена от Пазарджик Методи Маринков.
В един момент пред заведението заковават спирачки две коли с полицейски буркани. В тях се возят маскирани мъже с автомати и бронежилетки с надписи „Полиция". Всичко става за секунди. В момента, в който „ченгетата" нахлуват в заведението с викове „Лягай, полиция" и започват да стрелят, навън техни „колеги" убиват от упор двамата охранители.
Вътре първо са повалени гардовете, после убийците се насочват към сепарето в дъното, където правят на решето Бай Миле и Методи Маринков. Съдебните медици ще изброят 21 огнестрелни рани по Бай Миле, 6 от тях в главата.
Бай Миле Милчо Бонев - Бай Миле
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00