Начало | Съд и прокуратура | Пак оправдаха Лечков

Пак оправдаха Лечков

Съд и прокуратура 0 Прочетено: 138978 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Пак оправдаха Лечков
На първа инстанция го осъдиха на 2 години затвор

Футболната легенда Йордан Лечков беше оправдан по още едно от обвиненията срещу него. ВКС потвърди присъдата на Пловдивския апелативен съд, който оневини напълно бившия кмет на Сливен за сключване на неизгодна сделка, с което е ощетил общината в качеството му на длъжностно лице и че е оказвал натиск на местния шеф на НАП.


На първа инстанция Лечков бе осъден от Старозагорския съд на 2 г. затвор, както и правото да заема длъжността кмет за 3 години. Ефективната присъда на екскмета постанови, че е сключил неизгоден договор на 14 септември 2007 г., с който нанесъл щета на община Сливен в размер на 571 783,43 лева и е извършил тежки нарушения при полагането на водопроводната мрежа в жк „Дружба" в Сливен.


Срещу Лечков имаше и второ обвинение - че е заплашвал с уволнение шефа на Териториалната дирекция на НАП - Сливен Петко Дюлгеров, ако не възстанови незабавно ДДС на близки до Лечков фирми.


Срещу бившия футболен национал от кметското му време има общо шест досъдебни производства. През януари т.г. Върховният касационен съд го оправда окончателно и по друго обвинение - за сключен неизгоден договор за добив на инертни материали с фирма "Екоседиментс" ООД - София.[button link="http://www.vsekiden.com/151943" icon="none" target="blank" color="0071d7" textcolor="ffffff" size="small"]Към оригиналната статия[/button]

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5