Начало | Съд и прокуратура | Тишо Боксьора обръща делото срещу Баретата

Тишо Боксьора обръща делото срещу Баретата

Съд и прокуратура 0 Прочетено: 180810 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Тишо Боксьора обръща делото срещу Баретата
Основният свидетел срещу Златомир Иванов получил пари срещу показания

Основният прокурорски свидетел срещу Златомир Иванов - Баретата Тихомир Георгиев - Боксьора е на път да обърне делото. На заседанието в Софийския апелативен съд днес Боскьора заяви, че е получавал пари, за да уличи Баретата като лидер на наркогрупировка, станала известна като "Фирмата".

На първа съдебна инстанция Златомир Иванов беше признат за виновен и осъден на 12 години затвор, а в мотивите си магистратите посочват именно показанията на Боксьора. Затова още със старта на делото пред САС защитата на Баретата поиска Тихомир Георгиев да бъде разпитан в съдебната зала, което до този момент не се е случило.

На заседанието днес Боксьора обяви, че дава показания по съвест, а преди е свидетелствал под "диктовката" на Димитър Вучев-Демби, който му плащал, за да топи Баретата. По думите на Георгиев освен пари тогава Демби му дал и обещание, че ако "свидетелства правилно" ще бъде прекратено и разследването срещу него. 

"Сега давам показания по съвест, защото тези хора са невинни", заяви Георгиев пред състав на САС. Той беше доведен за заседанието от Централния софийски затвор, където излежава 17-годишна присъда за убийство. 

 

София, България

 

[button link="http://www.blitz.bg/news/article/268568" icon="none" target="blank" color="0071d7" textcolor="ffffff" size="small"]Към оригиналната статия[/button]
Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5