Начало | Съд и прокуратура | Синът на Йоско Костинбродски остава в ареста

Синът на Йоско Костинбродски остава в ареста

Съд и прокуратура 0 Прочетено: 150066 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Синът на Йоско Костинбродски остава в ареста
Иван Йосифов и компания спипани в момент на кражба в с. Драговищица

Съдът в Костиброд остави зад решетките сина на сочения за лидер на групата за покри поръчки "Килърите 4" Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродски - Иван. Заедно с него наровете ще търкат още трима, уточниха от МВР.

Както БЛИЦ съобщи преди всички, Иван Йосифов бе заловен на 13 май в момент на кражба и отведен в ареста на Националното следствие. От МВР потвърдиха информацията на БЛИЦ със следното съобщение: 

В хода на реализирана на 13 май специализирана полицейска операция криминалисти от ОДМВР-София и РУП-Костинброд установили в землището на с. Драговищица в момент на демонтиране на части от лек автомобил "Ауди Олроуд” криминално проявените И.Й.(22г.) от с. Безден, В.И.на 24г. и Д.Д.на 22г. от Костинброд. Тримата веднага били задържани, а от извършената справка криминалистите изяснили, че автомобилът е противозаконно отнет в края на април на територията на столицата. Недалеч от местопроизшествието бил задържан и К.Т. на 28г. от Костинброд, също криминално проявен. Извършен бил оглед на местопроизшествието и по случая било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195 от НК, а именно за кражба.

В хода на разследването са предприети претърсвания на адресите, обитавани от четиримата. Открити са вещи, които имат отношение към предмета на доказване на престъплението, както и към деянията, за които четиримата имат регистрации.

На 14 май четиримата са привлечени в качеството на обвиняеми за извършено престъпление по чл. 195, ал. 1 и задържането им е удължено на 72 часа, като впоследствие им е взета постоянна мярка "задържане под стража”. 
Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5