Начало | Съд и прокуратура | Присъдата на Цветанов - след изборите

Присъдата на Цветанов - след изборите

Съд и прокуратура 0 Прочетено: 127134 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Присъдата на Цветанов - след изборите

Прогнозите, че преди евроизборите ще бъде прочетена първата присъда срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, не се сбъднаха.


 Софийският градски съд отложи вчера делото срещу зам.-председателя на ГЕРБ за 29 май. Тогава се очаква да започнат пледоариите, а вероятно решението си съдът ще обяви на 30 май. “Делото не е предизборно”, каза и съдия Тони Гетов в края на заседанието по повод слуховете.


Цветанов е подсъдим, че е написал 6 пъти “Не” на искания за използване на СРС срещу бившия антимафиот Орлин Тодоров.


До пледоарии не се стигна въпреки готовността на прокурорите Калоян Ангелов и Стефан Рачев. Отлагането се наложи заради постановлението за образуване на дело срещу Тодоров, което е секретно.

Прокурорите не успяха да го осигурят, въпреки че поискаха 1 ч почивка, за да го получат от Велико Търново.

Преди това бе разпитан самият Тодоров, който каза, че през 2009 г. полицай и източник от прокуратурата му казали, че го подслушват. Той отказа да назове името на полицая и съдът го глоби 300 лв.

Във вторник бившият антимафиот бе глобен с други 300 лв. за неявяване на делото и бе разпоредено да бъде доведен принудително в съда.

По-рано вчера се появи слух, че Тодоров е изчезнал и ще го обявят за издирване, защото полицията не го намерила в дома му.

Преди делото свидетелят обясни, че е дошъл доброволно и никой не го е търсил в дома му.

 

Автор: Ана Михова

Източник: 24часа
Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5