Начало | Съд и прокуратура | Защитен свидетел по делото "Данчо Пръча" се отказа от показанията си

Защитен свидетел по делото "Данчо Пръча" се отказа от показанията си

Съд и прокуратура 0 Прочетено: 118944 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Защитен свидетел по делото
Дамата не помни какво е подписвала

След като разпита свидетел, Софийски апелативен съд отложи делото "Данчо Пръча" за 25 юни. Йордан Тонов-Данчо Пръча е обвинен за склоняване към проституция и наркоразпространение.

Делото е с присъда от Врачанския съд и цикли от години. Причината за поредната спънка по него се оказа разпитът на 28-годишната Весела Мишковска от Мездра. Осъжданата за кражби и излежала последната си присъда, разказа, че е била заплашвана от Цветомир Иванов-Гълабака, който й дал заем от 300 лева. Тя не е имала възможност да му върне тези пари. Тогава Гълабака я заплашил, че ще я убие и я принудил да даде показания пред дознател Кръстев във Враца. 

Дознателят й обещал да й смекчи присъдата, тъй като тя вече имала няколко осъдителни за кражби. В кабинета на Кръстев обаче тя не е видяла под какви показания се подписва. Мишковска обяви пред магистратите, че не познава Данчо Пръча, никога не е била проститутка и не е била принуждавана да проституира. Освен това, по думите й, в периода 2008-2010 година тя е била наркозависима и не си спомня какво точно е подписала. 

Когато подписва показанията през 2008 година, тя става защитен свидетел и сега се отказва от показанията си, дадени във Враца. Според магистратите, заради дадените противоречиви показания от свидетелката Мишковска, делото трябва да бъде изяснено и да се направи последен опит да бъдат разпитани призованите свидетели. На въпрос дали познава някой в съдебна зала, тя бе категорична, че никога не е виждала Данчо Пръча и компания. Братът на свидетелката каза единствено: „Гледайте си работата и не се бъркайте“.

 

[button link="http://www.blitz.bg/news/article/267426" icon="none" target="blank" color="0071d7" textcolor="ffffff" size="small"]Към оригиналната статия[/button]
Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5