loading...
Начало | Съд и прокуратура | 25-години затвор за бившия лидер на МСДС-Русе, заклал мъж заради имоти

25-години затвор за бившия лидер на МСДС-Русе, заклал мъж заради имоти

Съд и прокуратура 0 Прочетено: 68796 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
25-години затвор за бившия лидер на МСДС-Русе, заклал мъж заради имоти
Юлиян Спасов е осъден заради жестокото убийство на Иван Михайлов

Присъда от 25 г. при първоначален строг режим постанови днес състав на Русенския окръжен съд за 40-годишния бивш лидер на младежкото СДС в Русе Юлиян Спасов.
Юлиян Спасов беше осъден за това, че на 11 март в дома му, в бл. „Скъта“ е убил с нож 69-годишния Иван Михайлов, негов роднина по майчина линия. Причина за зверската постъпка на незавършилия юрист са финансови взаимоотношения между двамата. Делото се гледа по съкратената процедура, след като пред съда Спасов прие представените доказателства и се отказа от разпит на свидетели. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок, съобщава "Русе Нюз".

Имената на Юлиян Спасов и Иван Михайлов нашумяха преди няколко години, по време на мегапроцеса с имотните далавери по ул. „Александровска“. Обвинителния акт по него тогава беше 452 страници, а материалите по делото – 53 тома с общо тегло над 70 кг. Сред „ожилените“ беше и бившият посланик на Израел у нас Емануил Зисман. Според обвинението, Юлиян Спасов е подготвил реституция с фалшиви нотариални актове на десетки скъпи сгради в Русе и София. 

Сред тях са столът на Министерството на отбраната на улица „6 септември“ в столицата, на съборилата се сграда с две жертви на улица „Алабин“ в София и на централни градски частни и държавни здания в Русе. Фалшивите актове за собственост преди национализацията през 1947 година били подменени от Спасов. Така Михайлов станал „собственик“ даже на магазин в центъра на Русе, собственост на бившия посланик на Израел Емануил Зисман. 

 

[button link="http://www.blitz.bg/news/article/266964" icon="none" target="blank" color="0071d7" textcolor="ffffff" size="small"]Към оригиналната статия[/button]
Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5