loading...
Начало | Съд и прокуратура | Бившият на "Мисис България 2012" хвърлен в Бобовдолския затвор

Бившият на "Мисис България 2012" хвърлен в Бобовдолския затвор

Съд и прокуратура 0 Прочетено: 78246 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Бившият на
Джинката ще лежи заради 20 000 фалшиви евро

Авер на Златистия ще търка наровете в затвора три години заради 20 000 фалшиви евро. Това постанови състав на Кюстендилски окръжен съд за Емил Зарев-Джинката, който падна в капана на спецченгетата от ГДБОП в началото на миналата година със 100 фалшиви банкноти по 200 евро, скътани във вътрешния джоб на якето му.

Председател на съдебния състав, осъдил Джинката, е заместник-административният ръководител на Кюстендилски окръжен съд съдия Пенка Братанова, а обвинител по делото е новият окръжен прокурор на Кюстендилски съдебен окръг Камелия Стефанова, съобщава struma.bg. 

В съдебна зала обвинението доказа, че на 28.01.2013 г. около 16.10 часа в лекия автомобил „Форд” в якето на Джинката, небрежно захвърлено на задната седалка, антимафиотите във вътрешния джоб са намерили 100 фалшиви банкноти с номинал от 200 евро, емисия 2002 г., или общо 20 000 евро. По заповед на съда след произнасянето на присъдата Джинката веднага е отведен в затвора в Бобов дол, където ще изтърпява наказанието си при първоначален строг режим.

Натрупал богато криминално досие през 90-те, често пъти в комбина със Злати Златев-Златистия и Александър Игов-Лимбата, сега Джинката е арестуван по предварителен сигнал. Спецоперацията е проведена от служителите на ГДБОП след постъпила информация, че предстои сделка с фалшиви пари. Проведеното разследване довело до Зарев.

По време на задържането му от ГДБОП обявиха, че предишното задържане на Джинката е за оказване на съпротива на орган на властта.

Джинката е съпруг на „Мисис България 2012” Гергана Николова-Зарева. След скандала с фалшивите евро Гергана поиска развод и двамата вече официално са разделени, като красивата им дъщеричка Емили живее при майка си. Емили дори бе избрана за „Малката Мис България”.

 

[button link="http://www.blitz.bg/news/article/264087" icon="none" target="blank" color="0071d7" textcolor="ffffff" size="small"]Към оригиналната статия[/button]
Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5