Начало | Регионални | Никой не ще къщата на гард на Галеви

Никой не ще къщата на гард на Галеви

Регионални 0 Прочетено: 370062 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Никой не ще къщата на гард на Галеви

Къщата на гард на Галеви, който преди години гръмна популярен диджей, отново не намери нов собственик. Заради ипотека тя е обявена за публична продан от съдия-изпълнител, но купувачи така и не се появяват.

Още през есента двуетажната сграда с двор на Кирил Зашеф-Шефо бе сложена на тезгяха с начална цена 47 280 лева. За разположената на дупнишката улица "Княз Александър Батенберг" къща обаче оферти не се появиха. Сега домът на Шефо е предложен за 37 824 лв, като мераклиите трябва да броят капаро до 11 март. Ако бъде намерен купувач, с получената сума ще бъде покрита непогасена банкова ипотека от 30 хил. лв.

Бившият гард на Братя Галеви е човекът, който простреля смъртоносно в заведението си "Клуб 13" популярния диджей Йордан Соколов-Дани. Съдът прие, че убийството е станало неволно, и Кирил Зашев се отърва с 3-годишна присъда, но трябваше да заплати и 200 хил. лв. кръвнина. Роднините на Соколов обаче едва ли ще получат някаква по-сериозна сума, тъй като с парите от имота първо ще бъде погасено банковото задължение.

Дани бе прострелян на 24 август 2010 г. Тогава, според близки на Соколов, Дани и Шефо се скарали в дискотеката, гардът извадил законен 9-милиметров пистолет "HS" и гръмнал диджея. Според защитата на Зашев обаче той понечил да остави оръжието настрана, за да се загащи, понеже панталонът му провиснал. Носел пистолета запасан в колана без кобур в разрез с разпоредбите за носене на оръжие. Случайно бутнал предпазителя, без да иска, натиснал спусъка, а в цевта имало патрон. Куршумът влязъл отдясно на гърдите на Дани и излязъл от лявата част на гърба.

Още на следващия ден началникът на РПУ - Дупница, Борислав Динев заявява: "Стрелецът е прострелял младежа неволно". Съдебната лекарка д-р Димитрина Динкова, която правила аутопсията, пък по погрешка отбелязала като причина за смъртта "самоубийство". По време на процеса стана ясно, че криминалистите закъснели с 2 дни да вземат следи от барут, а през това време тялото е местено, вкарано в хладилна камера и облечено в погребална агенция. Случилото се в "Клуб 13" се наложи да бъде възстановявано почти изцяло без свидетелски показания, тъй като присъствалите 15 човека твърдят, че нищо не са видели.

"Дупница продължава да е град на Галеви, дори да не са там. Когато отнемеш човешки живот и си признал вината, е приемливо да лежиш и да си платиш за деянието", каза преди време разстроената майка на Дани - София Радева.

След смъртта на сина си тя се е затворила в себе си, но във Фейсбук страницата в памет на Дани редовно публикува прочувствени послания: "И днес има някой, който ми липсва и не е на земята. Знам, че ме чува и ме вижда. Затова - прости ми!", написа на Сирни Заговезни Радева. 

Сестрата на Дани, националката по бейзбол Петя Соколова, също не може да се примири със загубата и често публикува в социалната мрежа: "Болката никога не минава. Просто се уча да живея с нея". И добавя: "Обичам те, бате! Пиша тук, защо ли? Споделям с твоите приятели! С вяра и надежда, че ме виждаш и чуваш от твоя свят! Липсваш ми".

И Опиц не плати кръвнина

Случаят с кръвнината, която трябва да получат близките на Дани Соколов, е подобен на този на родителите на простреляния наркоман Мариан Янчев. Той бе гръмнат от зографа Йордан Опиц, който трябваше да плати 160 бона обезщетение. Сумата набъбна многократно, но имотите на иконописеца от по-рано бяха ипотекирани в същата банка, в която и къщата на Кирил Зашев. Впоследствие съдия-изпълнител ги разпродаде, но близките на Мариан не получиха нито лев, защото цялата сума отиде за покриване на ипотеката.

Кирил Зашеф-Шефо
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00