loading...
Начало | По света | Директорът на Националната секретна служба на ЦРУ напуска поста

Директорът на Националната секретна служба на ЦРУ напуска поста

ЦРУ отказа да посочи името на директора, защото то се води засекретено.
По света 0 Прочетено: 94248 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Директорът на Националната секретна служба на ЦРУ напуска поста

Главният шпионин на САЩ – директорът на Националната секретна служба на ЦРУ напуска поста си. Напускането му се обяснява с няколкото сериозни скандала в агенцията, които продължават да се разрастват и да заплашват с нови оставки.

Говорителят на ЦРУ Дин Бойд съобщи, че директорът на службата е казал, че „в скоро време планира да се оттегли, след дълга и изключителна кариера в ЦРУ”. „Ние му благодарим за приноса в работата на ЦРУ и гарантирането сигурността на нашата страна”, допълни той.

ЦРУ отказа да посочи името на директора, защото то се води засекретено.

Неофициално обаче името е известно от 2013 г. благодарение на изтекла информация в социалната мрежа Twitter. Известни са и някои подробности от биографията на Франк Арчибалд, който бе поел поста същата година. Той е имал няколко служебни командировки в Пакистан и африкански държави, оглавявал е и работата на ЦРУ в Латинска Америка.

По-рано агенция „Асошиейтед прес” беше писала, че „на времето той е ръководил тайната операция, спомогнала за отстраняването от власт на сръбския президент Слободан Милошевич”.

Директорът ЦРУ Джон Бренан има планове за реорганизация, съгласно които бъдещата дейност ще се извършва на регионален принцип без традиционно делене на оперативни служители, работещи с агенцията, и аналитици.

Тези планове не се харесват на мнозина, особено в Националната секретна служба, където някои виждат в реорганизацията заплаха за високата степен на независимост, на която службата се е радвала в системата на разузнаването.

САЩ ЦРУ Франк Арчибалд Национална секретна служба Дин Бойд
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5