loading...
Начало | По света | Трима терористи от ИД убити снощи в Белгия при акция на местната полиция

Трима терористи от ИД убити снощи в Белгия при акция на местната полиция

Готвели да нанесат удар в Европа
По света 0 Прочетено: 771 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Трима терористи от ИД убити снощи в Белгия при акция на местната полиция

Полицията в Белгя застреля трима при антитерористична операция в белгийския град Вервие, югоизточно от Брюксел. Акцията протече снощи недалеч от границите с Германия и Холандия, съобщиха местните медии.

Убитите  са трима джихадисти от арабски произход, които само преди седмица са се завърнали от фронта в Сирия, където са се сражавали на страната на "Ислямска държава" (ИД). При операцията сред участвалите полицаи има ранени, но няма загинали.

Свидетелските разкази съобщават за престрелка с автоматично оръжие, продължила около 10 минути,а също така и за взривове. По данни от подслушани  от полицията телефонни разговори, тримата джихадисти са били в готовност да нанесат удар в Европа.

Днес  сутринта още двама белгийски джихадисти, които се намират понастоящем в Сирия, отправиха в интернет от името на ИД и Ал Кайда заплахи за удари в Белгия, Германия, Великобритания и други европейски държави. Десетки са били "харесванията" на тези съобщения, включително от хора в Белгия.

Властите в Брюксел съобщиха, че снощи в белгийската столица се извършват претърсвания срещу джихадисти на редица места в града.

Градовете Вервие, Брюксел и Антверпен са основните места, откъдето произхождат белгийските джихадисти. Неколкостотин фанатици с белгийски паспорти заминаха в последните две години на фронта в Сирия и Ирак, където се бият на страната на "Ислямска държава".

 

Белгия е една от държавите, които участват в международната коалиция, нанасяща удари срещу ИД.

Белгия Европа Ислямска Държава Терористи. Джихадисти Удари
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5