loading...
Начало | По света | Белгиец се призна за съучастник на един от парижките атентатори

Белгиец се призна за съучастник на един от парижките атентатори

Полицай от белгийски произход, насочил оръжие срещу свой колега с марокански корени в хода на религиозен спор
По света 0 Прочетено: 698 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Белгиец се призна за съучастник на един от парижките атентатори

Белгийски гражданин се е предал сам на полицията в Шарльороа, като е признал за съучастие с един от нападателите от атентатите в Париж миналата седмица, съобщават френските медии.

Мъжът е разказал пред властите, че е водил преговори с атентатора от еврейския магазин за доставката на автомобил и оръжие.Проведеният в дома му обиск потвърдили информацията и той е бил задържан. Досега мъжът има няколко присъди за контрабанда.

В същото време тече и проверка срещу полицай от белгийски произход, насочил оръжие срещу свой колега с марокански корени в хода на спор засягащ религиозни теми. Двамата служители на реда се намирали в полицейска камионетка,която охранявала шествието в защита на свободата на изразяване, провело се в Брюксел тази неделя. Свадата се случила пред очите на трима свидетели. Засега провинилият се полицай е отстранен от работа.

Медиите съобщават също така и за уволнен журналист в изданията на групата "Сюдпрес", който възразил срещу редакционната политика. Той изразил несъгласие с публикуването на снимките на убитите в Париж джихадисти под заглавие "Справедливостта възтържествува".

Днес парижката полиция арестува френският хуморист Дийодоне в рамките на разследване за "възхвала на тероризма" и във връзка с атентатите миналата седмица.

 

Този понеделник френското правосъдие започна разследване, след като Дийодоне заяви "Аз се чувствам Шарли Кулибали" по името на джихадиста, който уби четирима заложници евреи в магазин за хранителни стоки и по подобие на лозунга "Аз шъм Шарли", издигнат в памет на жертвите от клането в редакцията на "Шарли Ебдо".

Париж Белгиец Атентати Съучастник "Шарли Ебдо".
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5