loading...
Начало | По света | Мистерията разкрита - Джак Изкормвача е бил полски емигрант?

Мистерията разкрита - Джак Изкормвача е бил полски емигрант?

Резултатите от ДНК анализа показаха, че Аарон Космински е прочутият сериен убиец тероризирал Лондон преди повече от век.
По света 0 Прочетено: 997 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Мистерията разкрита - Джак Изкормвача  е бил полски емигрант? Аарон Космински на голямата снимка. Отляво са останалите заподозрени като серийни убийци

Британските медии тръбят, че са разкрили самоличността на прочутия лондонски сериен убиец Джак Изкормвача  120 години след зловещите престъпления, извършени от него.

Според тях престъпникът е бил 23-годишният полски имигрант от еврейски произход Аарон Космински. Той е роден през 1865 г. в полския град Клодава, който по това време бил част от Руската империя. През 1881 г. емигрира заедно със семейството си в Англия заради гоненията срещу евреите. Аарон Космински е бил бръснар в Уайтчапъл, Източен Лондон, където през 1888 г. са извършени 5 от убийствата на Джак Изкормвача.

Съвременен  ДНК анализ, извършен от британски криминолози, е използван за разкритието на самоличността на извършителя . Те изследвали шал, принадлежал на една от жертвите на Джак Изкормвача - Катрин Едоус. Шалът бил напоен с кръв, но съдържал и следи от семенна течност на убиеца.

Изследването било направено наскоро, след като шалът бил купен на търг от британския бизнесмен и любител детектив Ръсел Едуардс. Страстен фен на мистерията, той бил твърдо решен да я разгадае. С помощта на специалисти по молекулярна биология и последно поколение техника за изследване на ДНК Едуардс открил пълно съвпадение с един от шестимата заподозрени за убийствата - поляка Космински. Намереният материал от 2 петна бил сравнен с ДНК на потомци на Едоус и роднини на сестрата на Космински.

Цели  126 годиниса минали от  извършените 11 жестоки убийства на жени по улиците на Лондон през 1888 г. 5 от които несъмнено са дело на един човек, който вадел вътрешностите на жертвите и ги оставял до тях.

Въпреки че британската полиция разпитва около 200 души и има десетима заподозрени, личността на убиеца така и не е разкрита. Самият Аарон Космински е бил един от 6-имата заподозрени по делото, но по-късно бил освободен поради липса на доказателства

Хипотезите са безброй. Според някои от тях, убиецът е внукът на кралица Виктория - принц Албърт Виктор Кристиан Едуард. През 2012 година британският изследовател Джон Морис лансира в книгата си „Джак Изкормвача: ръката на жената" твърдението, че зад маската на злодея се крие жена.

Името Джак Изкормвача (Jack the Ripper) идва от писмо, известно като „Скъпи шефе" (Dear Boss), изпратено в Централната новинарска аганция и твърдящо, че е от самия убиец, подписано „Джак Изкормвача". След като писмото е публикувано, името добива популярност. Повечето експерти считат, че писмото е фалшификат и е написано от журналисти, за да поддържат интереса към този случай.

джак изкормвача Лондон Аарон Космински Уайтчапъл ДНК анализ
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5