Начало | По света | Гърция затегна мерките

Гърция затегна мерките

По света 0 Прочетено: 24948 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Гърция затегна мерките

 

Новите правила са в сила от вчера

Южната ни съседка Гърция затегна още повече мерките. Поредните ограничения са с цел спиране на вълната от нарастващи инфекции, хоспитализации и смъртни случаи от COVID-19.

 

 Мерките са в сила от вчера. Неслучайно те се въвеждат преди коледните празници, отбелязва гръцкото издание "Катимерини". С въвеждането на новите мерки властите в страната се опитват да избегнат евентуален локдаун за Коледа

 

Съгласно новите правила хората, които не се ваксинирали срещу SARS-CoV-2 или не разполагат с валиден сертификат за възстановяване, вече не биват допускани в обществени закрити места. Такива са например кина, театри , музеи, фитнес зали и др.

С цел ограничаване влиянието на пиковия час в обществения транспорт вече е адаптирано и работното време.

Магазините вече отварят в 10 часа сутринта. Що се отнася до служителите в офиси и държавни учреждения, те са със стъпаловидно работно време.

Справка сочи, че на повече от 900 хиляди гърци вече е поставена трета доза ваксина срещу COVID-19.
Трета доза от ваксините срещу коронавирус на Pfizer, AstraZeneca или Moderna са налични в страната от месец септември, пише pariteni.bg.

 

Припомняме, че преди изборите се заговори, че властите готвят локдаун в страната ни. По-късно здравният министър д-р Стойчо Кацаров опроверга тази информация. Кое от двете е блъф и кое истина само времето ще покаже.

 

Гърция разпространение коронавирус мерки
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0