Начало | По света | Не е за вярване! Елизабет Втора…

Не е за вярване! Елизабет Втора…

По света 0 Прочетено: 35658 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Не е за вярване! Елизабет Втора…

 

Малцина имат този късмет

Мнозина не могат да повярват на последната новина за британския монарх Елизабет Втора, която видя бял свят.

 

За никого не е тайна, че 95-годишната кралица е най-дълго управляващият монарх.

 

При все, че през последните седмици се появиха доста притеснителни новини за здравословното й състояние, то е повече от очевидно, че Елизабет Втора няма да се предаде току-така.

 

Вероятно за дълголетието й сте чели какво ли не. Това е напълно разбираемо при положение, че периодично се появяват какви ли не разкрития за това как тя е успяла да доживее до тази завидна възраст и да запази енергичността си.

Може би вече се досещате, че ще ви запознаем с поредната тайна, свързана с дълголетието на британската кралица. Тук е моментът да ви разкрием, че тази тайна несъмнено ще ви шокира.

 

Оказа се, че това, което Елизабет Втора прави, е един от ключовете към дълголетието й.

Но не само това. По-важното е върху какво спи тя.

 

Източници от Бъкингамския дворец издават, че британският монарх използва матраци единствено на английската компания от Корнуол. Именно въпросната компания е натоварена с нелеката задача да снабдява кралския двор с матраците си от десетилетия. 

 

Матракът, на който спи Елизабет Втора, се казва "Diamond Majesty". Експортният мениджър на компанията Симоне Роси разкрива, че цената на този модел е около 80 000 евро. Този матрак е за легло с размери 1.80 на 2 метра. Дотук няма нищо, което да ви впечатли. Забележете обаче теглото му – матракът тежи цели 80 килограма.

 

Особеността му се крие в трите слоя, вмъкнати в калъф от естествен материал – вълна от южноамериканско животно, което живее в Андите. Въпросното животно е близък роднина на ламата. За никого не е тайна, че нейната вълна се счита за най-висококачествената в света.

 

Освен това в кралския матрак са комбинирани шотландска вълна, кашмир, коприна и бамбук. Те позволяват на тялото на Нейно Величество да диша, осигурявайки й опора за бедрата, раменете и гръбначния стълб.

 

Имайки предвид факта, че прекарваме почти една трета от живота си в сън, може би тайната на дълголетието и жизнеността на кралицата се крие именно в леглото й, пише jenata.blitz.bg.

 

Елизабет Втора дълголетие сън Нейно Величество британския монарх матрак
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0