Начало | По света | Елизабет Втора проговори за…

Елизабет Втора проговори за…

По света 0 Прочетено: 43218 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Елизабет Втора проговори за…

 

През юли тя направи първото си самостоятелно пътуване до Балморал

За пръв път британската кралица Елизабет Втора си позволи да даде воля на чувствата си.

 

Кралицата проговори за покойния си съпруг – принц Филип за първи път, след като той почина през април.

 

Тя сподели за любовта, която двамата са изпитвали към Шотландия. Това се случи по време на церемонията за откриването на шестата сесия на шотландския парламент.

"И преди съм говорила за дълбоката си и трайна привързаност към тази прекрасна страна и за многото щастливи спомени, които принц Филип и аз винаги сме пазили от престоя си тук", каза Елизабет Втора в речта си.

 

На събитието, на което са присъствали и принц Чарлз със съпругата си Камила, Нейно Величество е била облечена със зелено палто от вълна и златиста рокля с цветен принт на Stewart Parvin. Тя е носила и диамантената брошка на кралица Мери с магарешки бодил.

 

"Често се казва, че хората са тези, които правят едно място и малко са местата, където това е по-вярно от Шотландия, както видяхме в последно време", допълни Елизабет.

 

През юли кралицата направи първото си самостоятелно пътуване след смъртта на принц Филип – в замъка Балморал в Шотландия. Именно там през годините двойката традиционно се оттегляше от август до есента. 

Кралица Елизабет и принц Филип почиваха заедно в имението в шотландските планини за последен път през август 2020 г., пише pik.bg.

 

Шотландия Елизабет Втора принц Филип Балморал
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0