Начало | По света | Страшната истина за смъртта на Диего Марадона видя бял свят

Страшната истина за смъртта на Диего Марадона видя бял свят

По света 0 Прочетено: 32130 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Страшната истина за смъртта на Диего Марадона видя бял свят

 

Оставен е на произвола на съдбата

Страшната истина за смъртта на легендарния футболист Диего Марадона видя бял свят.

 

Комисия от експерти отправи сериозни обвинения към лекарите и целия медицински персонал, които са се грижили за Диего Марадона в последните седмици от живота му.

 

Вестник „Насион“ цитира специализиран доклад от медицинска комисия за последните дни от земния път на легендарния аржентинец.

 

"Поведението на медицинския екип на Марадона e билo неадекватнo, недостатъчнo и необмисленo. Пациентът е бил оставен на произвола на съдбата", е отбелязано в доклада.

 

Припомняме, че Диего Марадона почина на 60-годишна възраст след сърдечен удар миналия ноември. По това време световният шампион на Аржентина от 1986 година се възстановяваше след претърпяна операция.

 

Към момента все още тече разследване за евентуални нередности при лечението на Марадона. През последните две седмици от живота си той беше лекуван в къщата си в северната част на Буенос Айрес. Разследвани са общо седем члена на лекарския екип, полагали грижи за Диего Марадона.

 

"Той не е бил наблюдаван и лекуван с адекватните мерки от лекарския екип, сестрите и терапевтите", се казва още в доклада.

 

Източник: vesti.bg

Аржентина Смърт футболист Диего Марадона сърдечен удар медицински доклад
общо: | показване:
Captcha


Оценка на новината

0