Начало | По света | САЩ забрани производството на Astra Zeneca

САЩ забрани производството на Astra Zeneca

По света 0 Прочетено: 33516 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
САЩ забрани производството на Astra Zeneca

 

Администрацията на Байдън е загрижена, че инцидентът може да наруши общественото доверие в двете лекарства

САЩ забрани производството на Astra Zeneca.

 

Заводът „Emergent Biosolutions“ в Балтимор (Мериленд), който произвежда ваксини на Astra Zeneca и американската компания Johnson Johnson, ще бъде подложен на пълен контрол.

 

Той ще бъде осъществяван от администрацията на президента Джо Байдън.


По този начин производството Astra Zeneca в тези съоръжения ще бъде спряно, съобщава „Ню Йорк Таймс“.

Новите американски власти предприели такава стъпка, след като 15 милиона дози ваксина на Johnson Johnson, са бракувани. Това се е случило, тъй като са били смесени по погрешка компонентите на лекарствата на двамата производители.

Администрацията на Байдън е загрижена, че инцидентът може да наруши общественото доверие в двете лекарства. Това пък изцяло противоречи на плановете на американското правителство за ускоряване на ваксинациите в страната.

Както отбелязва вестникът, ваксината Johnson Johnson за разлика от тази на Astra Zeneca е еднокомпонентна. Освен това американската компания в края на февруари получи одобрение от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) да използва нейната ваксина, докато ваксината на Astra Zeneca все още не е одобрено за употреба в САЩ.

Astra Zeneca води преговори с американските власти за намиране на нов обект за производство на своята версия на ваксината. В същото време представител на завода заяви, че производството на лекарството от британско-шведската компания няма да бъде спряно, докато компанията не е получила модифицирана версия на договора, пише blitz.bg.

 

Източник: blitz.bg

САЩ коронавирус ваксина Джо Байдън Astra Zeneca Johnson & Johnson
общо: | показване:
Captcha


Оценка на новината

0