Начало | По света | Pfizer ще направи колосална печалба от ваксините

Pfizer ще направи колосална печалба от ваксините

По света 0 Прочетено: 57960 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Pfizer ще направи колосална печалба от ваксините

 

Те  са основният доставчик на ваксини за страните от ЕС

Плановете за имунизация на гражданите на страните-членки на Общността продължават напред. Те са с ваксините на Pfizer ("Пфайзер") и Johnson & Johnson („Джонсън и Джонсън“).

 

Американската компания Pfizer ("Пфайзер") обяви, че през 2021 г. очаква приходите от продажбите на ваксините срещу COVID-19, разработени заедно с германския й партньор BioNTech, да са между 59,4 млрд. и 61,4 млрд. долара, съобщи Reuters.

 

Същевременно от компанията предполагат, че ще реализират продажби на стойност 15 млрд. долара.

Pfizer e основният доставчик на ваксини за страните от ЕС. По-рано Европейската комисия обяви, че се дистанцира от лабораторията на шведско-британската компания "Астра Зенека" (AstraZeneca) в стратегията си за ваксиниране срещу COVID-19.


Големите закъснения в доставките на препарата на британско-шведската компания за ЕС предизвикаха сериозен скандал. Продуктът на "Астра Зенека" трябваше да се използва за масова ваксинация през първото тримесечие на 2021 г. Компанията обаче не успя да гарантира повече от 25% от 100-те милиона дози, които обеща на Брюксел.

Сега германската лаборатория BioNTek обещава да достави допълнителни 75 милиона дози от произведената от Pfizer ваксина за ЕС през второто тримесечие на годината. 

 

Източник: blitz.bg

ЕС коронавирус ваксини план pfizer ваксинация
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0