loading...
Начало | По света | Доналд Тръмп се разгневи и стана страшно

Доналд Тръмп се разгневи и стана страшно

По света 0 Прочетено: 25452 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Доналд Тръмп се разгневи и стана страшно

Американският президент бе категоричен


Американският президент Доналд Тръмп се разгневи и стана страшно.

 

В ранните сутрешни часове (американско време) в петък, президентът Доналд Тръмп обеща в „Туитър“ военни подкрепления на губернатора на щата Минесота. Това се случи след поредна нощ на безредици в град Минеаполис, в това число опожаряване на полицейско управление от демонстрантите.

 

Новината бе съобщена от телевизионния канал „Fox News“, цитирана от "Фокус". „Не мога да седя настрана и да гледам как това се случва с великия американски град Минеаполис“, написа държавният глава.

 

„Тотална липса на лидерство. Или много слабият радикално ляв кмет Джейкъб Фрей ще започне да се справя и ще постави града под контрол, или ще изпратя националната гвардия и ще свърша работата, както трябва“.

 

Последва втори „туийт“: „Тези гангстери опозоряват паметта на Джордж Флойд, а аз няма да позволя това да се случи. Тъкмо говорих с губернатор Тим Уолц и му казах, че военните ще са с него до края. Ако има трудности, ние ще поемем контрола, но когато започнат грабежи и стрелба. Благодаря ви“.

 

Расте броят на участниците в уличните протести, възникнали поради смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд. Все повече хора се събират в Минеаполис и Сейнт Пол в Минесота. Протестите по улиците на съседните градове, които продължават вече три дни, се увеличават.

 

Няколко сгради и коли горят в Минеаполис и Сейнт Пол, а няколко магазини са разграбени. Протестиращите обградиха полицейското управление, където бе задържан Флойд. Някои от демонстрантите успяха да влязат вътре в сградата и да я запалят.

 

Същевременно правоохранителните органи в американския град Минеаполис разпространиха стенограма от сигнали на гражданите по време на екшъна. В разговор служителите на реда били информирани, че един от купувачите на магазина, тъмнокож висок мъж, плащал за цигари с фалшиви банкноти. След това, въпреки молбите да върне пакета, отишъл до колата си. 

 

Според подателя на сигнала, чернокожият мъж бил пиян и се държал неадекватно.

Източник: blitz.bg

САЩ доналд тръмп Джордж Флойд Джейкъб Фрей Минеаполис Минесота Тим Уолц
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0