loading...
Начало | По света | Президентът на Австрия сгафи жестоко

Президентът на Австрия сгафи жестоко

По света 0 Прочетено: 48762 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Президентът на Австрия сгафи жестоко

Полицията във Виена потвърди случая

Държавният глава на Австрия – Александър ван дер Белен, сгафи жестоко.

 

Полицейските власти в страната хванаха президентът на Австрия в нарушение. Той е бил на верандата на местен ресторант около 00:18 часа, заедно със съпругата си.

 

Заради мерките срещу коронавируса, властите в страната разрешиха заведенията да работят до 23:00 часа.

Полицейски патрул минавал покрай италианския шикозен ресторант „Соле”, когато забелязали с огромна изненада президентът. Той и съпругата му стоели с питиета да масата в забранено време, пишат австрийските издания.

 

Както подчертава сайтът „ое24”, служителите на реда разпознали веднага двамата посетители. Това разбира се не попречило да им поискат личните документи за проверка, съобщи БНТ. Според собственика на заведението, ресторантът е затворил точно в 23:00 часа и не е сервирал повече напитки.

 

Просто Ван дер Белен и съпругата му са останали след това да си говорят. Самият президент обяснил пред медиите, че за първи път след отмяната на ограниченията е излязъл с жена си и двама приятели на вечеря.

 

„За съжаление се заприказвахме и забравихме за часа. Много съжалявам за случилото се. Беше грешка”, каза той.

Полицията във Виена потвърди случая. От там са изпратили доклад по компетентност до съответния магистрат, който трябва да прецени, какво наказание да бъде наложено.

 

Собственикът е застрашен от глоба в размер на до 30 000 евро, гласят разпоредбите по отношение нарушителите на мерките срещу коронавируса.

Все пак се подчертава, че ресторантът е бил затворен в посочения час. Собственикът има право да разреши на гостите си да останат и след затваряне на заведението, което може да се определи като частно парти. При подобни случаи не трябва да се сервира нищо, а кухнята и барът трябва да бъдат затворени.

Източник: blitz.bg

Австрия нарушение президент коронавирус Александър ван дер Белен
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0