loading...
Начало | По света | Увеличава се продукцията на Афганистански хероин

Увеличава се продукцията на Афганистански хероин

По света 0 Прочетено: 67662 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Увеличава се продукцията на Афганистански хероин
Над 40 пъти се е увеличила продукцията на хероин в Афганистан след операцията, ръководена от НАТО. Ръководителят на Федералната служба на Русия за контрол на наркотиците - Виктор Иванов каза, че хероинът, произведен в Афганистан е причинил  смъртта на над 1 милион души от началото на операцията, дело на НАТО.

Той заяви, че не очаква ситуацията да се промени, след като се изтеглят основните сили на НАТО от Афганистан. Операцията носела името "Несъкрушима свобода". Именно след нейното стартиране са починали повече от 1 милион души. Смъртта им била предизвикана от хероина.

Около трилион долара са инвестирани в транснационална организирана престъпност от продажбите на наркотика, добави още Виктор Иванов. Интересен факт е, че Афганистан стана износител номер едно на хероин, след като се наложи демократичния режим в страната. Към днешна дата 98 % от световния хероин пристига точно от тази държава. Местните обясняваха процъфтяващото производство на наркотика с намесата на САЩ и НАТО. Руснаците официално обвиняват НАТО за трафик на наркотици.
Афганистан Виктор Иванов НАТО продукция САЩ Хероин
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5