loading...
Начало | По света | Гръмнаха най-смъртоносния снайперист в САЩ

Гръмнаха най-смъртоносния снайперист в САЩ

По света 0 Прочетено: 186480 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Гръмнаха най-смъртоносния снайперист в САЩ
Най-известния снайперист в САЩ беше гръмнат на стрелбище в градче в Тексас. До тялото на 38-годишният Крис Кайл е намерено още едно на мъж, чиято самоличност все още не е установена. И двамата са били брутално застреляни в гръб. Според очевидци мъжът с неустановената самоличност се притекъл на помощ на Кайл и е отнесъл куршума.

[caption id="attachment_8111" align="alignleft" width="150"]снайперист Крис Кайл[/caption]

За двойното убийство  е задържан 25-годишният Еди Рей Рут. Мотивът за престъплението не е изяснен. От 1999 до 2009 година – Крис Кайл е служил във военноморските спецчасти на САЩ, известни като “Морските тюлени”. Участвал е в много секретни операции, в които се прочува като най-смъртоносния военен снайперист на САЩ. По време на службата си Крис Кайл има най-малко 160 изстрела в целта.

През 2003 г. се включва и във войната в Ирак. За главата на снайпериста местни групировки определили награда от 20 хиляди долара, увеличена впоследствие на 80 000Първата му жертва била жена, която се приближила до група американски военни с граната в ръка. Кайл напуска армията през 2009 година и се установява в Тексас с жена си и двете си деца

През 2012 г. той описа живота си в книгата “Американски снайперист” . Награждаван е с две “Сребърни звезди” и 5 “Бронзови звезди” за храброст. Бил е раняван два пъти. “Не съм правил нищо за награди или пари. Правех го като нещо необходимо”, заяви в интервю миналата година Кайл. Най-прочутият му изстрел е от близо 2 км, когато поваля бунтовник, готов да стреля с рекета по американски конвой.
Ирак САЩ снайперист Убийство
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5