loading...
Начало | По света | Мъж се самовзриви пред посолството на САЩ

Мъж се самовзриви пред посолството на САЩ

По света 0 Прочетено: 71316 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Мъж се самовзриви пред посолството на САЩ
[caption id="attachment_7798" align="alignleft" width="150"]атентат Американското посолство минути след атентата[/caption]

Силна експлозия разтърси Анкара днес. Атентатор се самовзриви пред посолството на САЩ в турската столица. Бомбата е избухнала на входа на мястото за издаване на визи. Очевидци разказват, че взрива е бил изключително силен и има много ранени. Според предварителни данни загиналите са трима. Предполага се, че двама от убитите са част от охраната на посолството, а третото тяло е на атентатора.

Все още не е установен произхода на самоубиеца, и нито една терористична организация не е поела отговорност за случилото се към момента.  На мястото на инцидента са изпратени линейки и пожарни екипи. Всички служители в сградата на американското посолство са изведени на безопасно място. Полицията е отцепила района и премества паркираните автомобили, тъй като се опасява от нов взрив.

Припомняме ви, че на 11 септември 2012 година, годишнина от 2001 атаки на "Ал Кайда" в Ню Йорк и Вашингтон, тежко въоръжени бунтовници щурмуваха американското консулство в източния либийски град Бенгази. Четирима американци загинаха в нападението, включително американският посланик Крис Стивънс.

 
Взрив посолство САЩ убити
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5