loading...
Начало | Обществени теми | Войници ще откажат да стрелят срещу руснаци, поради неподготвеност

Войници ще откажат да стрелят срещу руснаци, поради неподготвеност

Обществени теми 0 Прочетено: 134694 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Войници ще откажат да стрелят срещу руснаци, поради неподготвеност

Запасняк написа писмо до Министъра на отбраната на Република България писмо, в което разяснява защо не подлежи на мобилизация, пише Интриги.бг.

99% от българските мъже, включително и русофобите,и демонстриращите изключителна привързаност и вярност към каузата на НАТО и САЩ, ще измислят уважителни причини да не участват във военни действия. "Войната" зад компютъра - крайно безопасна в сравнение със смъртоносната реална, ще напълни съда с дезертьори.

Младежи, които не са служили в армията и поради този факт не са компетентни на практика при военните дела, подлежат на мобилизация само в случай на изчерпан човешки ресурс по време на война. Подобна практика е имало във Втората световна война. Фактът, че призованите в Сливен момчета на се ходили войници, но сега им разясняват какво да правят в случай на мобилизация, е повече от тревожен. Същите не се викат дори за първична подготовка, вероятно поради липса на средства в държавния бюджет за това. Ситуацията дава повод на мнозина да задават въпроса: "Във война ли сме?".

Интриги.бг вече писа за съощенията, с които младежи в Сливен се викат във Военното окръжие, за да им се разясни къде точно да отидат в случай на мобилизация. Признанието е на началника на структурата, който разяснява още, че с тези хора ще се правят различни военни формирования. Както и, че действали по заповед.

Мобилизационната подготовка е факт дни след посещението у нас на генералния секретар на НАТО и на държавния секретар на САЩ. Единственият български политик, който не спира да повтаря, че национално безотговорната политика ще ни вкара във война е Волен Сидеров. Парламентът обаче, отказа вчера да бъде извикан министъра, който да разясни каква е тази мобилизация.

От часове в социалната мрежа се разпространява писмо, в което гражданинът Добри Божилов мотивирано разяснява защо не може да се отзове на мобилизацията. Според него вътрешното му убеждение, че е русофил, няма да позволи да воюва срещу каквито и да е руски и проруски формирования. Същите разбирания, според автора, поставят в риск войниците, с които би трябвало да воюва рамо до рамо. Всичко това ставало в пъти по-рисковано, заради психическата нестабилност на запасният, породено от омразата му към българското правителство и въоръжен, същият би могъл да насочи яростта си към политиците.

В края на писмото Добри Божилов уточнява, че поради факта, че е патриот, е готов да се включи във военни действия срещу всяко формирование, което действително застрашава сигурността на родината му.

Интриги.бг опита да разчете Съобщенията за задължително явяване, които се позовават на текстове от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България:

Чл. 31. (1) При осъществяване на правомощията си министърът на отбраната издава правилници, наредби, инструкции и заповеди. 

Чл. 47. Подготовката на ръководителите на държавната, на местната администрация и на юридическите лица за изпълнение на задачите, свързани с отбраната, се извършва по ред, определен с акт на Министерския съвет. 

Те са във връзка със секретен документ, който няма как да прочетем, описан в ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 351 на МС от 19.09.1997 г. за приемане на Наредба за организацията и поддържането на системата за военновременно управление на държавната и местната администрация, дружествата и организациите в мирно и военно време. Нормативният акт е обнародван в ДВ, бр. 85 от 26.09.1997 г., в сила от 26.09.1997 г. От обществно достъпната информация става ясно, че Министерският съвет е постановил един единствен член: "Член единствен. Приема Наредба за организацията и поддържането на системата за военновременно управление на държавната и местната администрация, дружествата и организациите в мирно и военно време съгласно приложението (секретно). "

Според Законите всеки неявил се ще бъде съден и глобен в рамките на 250 - 2500 лв. При неявяване на мобилизационната заповед следва съд за дезертьрство. Наказаният обаче, има повече шансове да остане жив, ако си спести ходенето до фронта.

НАТО Русия САЩ Министерство на отбраната Мобилизация
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00