loading...
Начало | Обществени теми | Малкият Георги е починал заради лекарска небрежност

Малкият Георги е починал заради лекарска небрежност

Обществени теми 0 Прочетено: 60354 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Малкият Георги е починал заради лекарска небрежност
Роднини и близки на малкия Георги, който почина от бъбречна недостатъчност вчера в Плевенската болница обвиняват лекарите за смъртта му. От своя страна медиците твърдят, че детето е системно недохранвано и за него не са полагани достатъчно грижи.

Родителите на Георги, който си отиде само на годинка и половина твърдят, че лекарите са били небрежни към лечението на детето. Майката, Йорданка Панова, заяви, че на сина й е назначено лечение в Инфекциозната болница в Плевен, но е изписан само след 3 дни. След 5 дни двамата пак влизат в болницата, тъй като Георги е развил салмонелоза, която предизвиква бъбречна недостатъчност.

Д-р Пачо Панайотов от родното сели на Георги - Дерманци обясни, че детето е напуснало болницата срещу подписи на родителите му. От дирекция "Закрила на детето" не са уведомени за проблеми в семейството.

Според Емил Тодоров, директор на дирекция "Закрила на детето" заяви, че Георги е лекуван няколко пъти в ловешката болница, както и в тази в Плевен и лекарите са били длъжни да уведомят съответните органи при установено недохранване на детето.

Според Теодора Иванова от "Закрила за детето" смъртта на Георги е причинена от лекарска небрежност. Тя изрази становище, че в българското семейство като цяло има "нисък родителски капацитет".
Георги Дерманци криминални новини лекарска грешка Смърт
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5