Начало | Обществени теми | Считано от днес: Солени глоби за неспазване на една от мерките срещу коронавируса

Считано от днес: Солени глоби за неспазване на една от мерките срещу коронавируса

Обществени теми 0 Прочетено: 58338 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Считано от днес: Солени глоби за неспазване на една от мерките срещу коронавируса

От днес важи още една санкция за част от българските граждани

Считано от днес, започват проверки и налагане на санкции във връзка неспазване на една от предприетите мерки за ограничаване разпространението на коронавируса.

От 11 май гражданите, които не спазват наложената мярка, подлежат на санкция. Глоба грози пътуващите в градския транспорт, които не използват предпазна маска.

Екипите на Центъра за градска мобилност и полицията са ангажирани за проследяване изпълнението на мярката в столицата. От днес започват съвместните проверки.

Нарушителите на мярката ще бъдат сваляни принудително от превозното средство. Екипите за градска мобилност ще разчитат на съдействие от страна на полицейски екипи, които ще се намесват при нужда.

На подстъпите към станциите за метрото ще бъдат разположени полицейски патрули, които ще са ангажирани с проследяване на спазване на наложената мярка от гражданите.

Предвижданата от закона санкция започва от 300 и стига до 1 000 лева. При повторно нарушение, следва налагане на глоба в по-висок размер.

Започва постепенно възобновяване на работата на градския транспорт по делнично разписание, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Градоначалникът допълни, че целта е да се избягва струпване на хора в градския транспорт.

Йорданка Фандъкова каза още, че по заповед на здравния министър, маските в градския транспорт са задължителни. Тя отправи призив към гражданите да използват защитни средства при пътуване в градския транспорт.

Метрото продължава да функционира с намалено работно време. То ще работи по зимен график. Няма да функционира нощният градски транспорт в столицата.

Считано от 18 май, контрольорите в градския транспорт се връщат към обичайния си режим на работа, пише pariteni.bg.

Източник: pariteni.bg

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0