Начало | Обществени теми | Още един заразен с коронавирус избяга от "Пирогов"

Още един заразен с коронавирус избяга от "Пирогов"

Обществени теми 0 Прочетено: 68922 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Още един заразен с коронавирус избяга от "Пирогов"

Мъж с положителна проба за коронавирус е избягал от "Пирогов"

Административният ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова сподели пред Bulgaria ON AIR за фрапиращи случаи на нарушение на карантината. 

Тя заяви, че има образувано досъдебно производство срещу мъж с коронавирус, настанен в "Пирогов". Той е с положителен резултат от бърз тест. Пациентът е бил поставен под карантина. Но малко по-късно е избягал от лечебното заведение. Проведено е издирване, при което той е открит в нетрезво и неадекватно състояние в района на Централна жп гара София. Пациентът е бил върнат в "Пирогов".

Зартова сподели и друг случай на жена, която е на 65 години и е нарушила карантината, посочвайки че трябва да прибере домашния си любимец от хотел.

Административният ръководител на Софийската районна прокуратура  заяви, че наказанието за нарушаване на карантина предвижда лишаване от свобода до 5 години и парична санкция от 10 000 до 50 000 лева.

Тя заяви, че десетки, които трябва да се самоизолират, не спазват правилата на карантината. Но на фона на това се наблюдава засилена гражданска активност по отношение подаване на сигнали за нарушители.

Досъдебните производства вече са 67 броя, а поставените под карантина повече от 20 000. 

Нарушителите дават най-различни обяснения. Жена, нарушила карантината, е заявила, че й е скучно у дома и поради тази причина е излязла навън, пише БЛИЦ.

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00