Начало | Обществени теми | НАП позволява на длъжниците си да теглят пари от запорираните си сметки (Подробности)

НАП позволява на длъжниците си да теглят пари от запорираните си сметки (Подробности)

Обществени теми 0 Прочетено: 93114 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
НАП позволява на длъжниците си да теглят пари от запорираните си сметки (Подробности)

Хората със запорирани банкови сметки заради задължения към НАП може да теглят само по 610 лв. месечно от сметката, към която получават заплатата си, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Труд".

 

Заради извънредното положение принудителното събиране на налози е преустановено. Но запорите на банкови сметки, които са били наложени преди това, не са отменени, съобщават от НАП.

 

За периода, в който е спряно принудителното изпълнение към държавния бюджет, се начислява лихва, която към настоящия момент е в размер на 10%.

 

Чрез законовите разпоредби за извънредното положение, сумата от месечните доходи на хората с дългове към хазната, която НАП не може да запорира, бе увеличена от 250 лв. до размера на една минимална заплата - 610 лв. Тази промяна е в сила от 9 април.

 

По време на извънредното положение са стопирани и производствата на НАП срещу длъжници, освен тези в особено важни случаи. От приходната агенция преустановиха и търгове за продажба на имущество на длъжници.

 

Според разпоредбата, ако сте длъжник на НАП и заплатата ви е запорирана, може да изтеглите от нея до 610 лв. на месец.  В случай, че възнаграждението Ви е над тази сума, останалите пари остават в сметката и до момента на действие на извънредното положение, не могат да бъдат изтеглени нито от Вас, нито от НАП, пише БЛИЦ.

 

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00