loading...
Начало | Обществени теми | Ген. Мутафчийски с важно съобщение за затваряне на границата с Гърция

Ген. Мутафчийски с важно съобщение за затваряне на границата с Гърция

Обществени теми 0 Прочетено: 7812 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Ген. Мутафчийски с важно съобщение за затваряне на границата с Гърция

Ген. Мутафчийски заяви, че граничен контролно-пропускателен пункт Златоград от днес е затворен и в двете посоки. Шефът на Националния оперативен щаб каза, че до прилгането на тази мярка се стигнало след получаване на информация, че в две гранични гръцки села е наложена карантина като в Банско заради множество регистрирани случаи на коронавирус, в това число и смъртен случай.

 

Ген. Мутафчийски добави, че границата ще остане затворена в двете посоки, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Труд".

 

21-вата жертва на коронавирус в Гърция бе погребена от мъже със защитни облекла. Това се случи на около 15 километра от ГКПП „Златоград“.  Жертвата е 72-годишният жител на село Ехинос, който е бил погребан в сряда при засилени мерки за сигурност с цел избягване разпространението на вируса. Община Мики, в чийто състав влиза село Ехинос, остава под пълна карантина до 7 април. След това ще бъде решено дали карантината ще продължи или ще бъде отложена. 

 

У нас извънредното положение днес бе удължено до 13 април. До тогава остават затворени училищата, детските градини, ресторантите и големите търговски центрове. 

 

Здравният инсперктор Ангел Кунчев заяви, че болните у нас могат условно да бъдат групирани в три групи. В първа група попадат хора, които се завръщат от чужбина. Във втора група са хората, върнали се от почивка в зимните ни курорти. В трета група са тези, които по някаква причина са били в контакт с болен от коронавирус. 

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00