loading...
Начало | Обществени теми | Проф. Кантарджиев разкри какво е състоянието на пациентите с коронавирус у нас

Проф. Кантарджиев разкри какво е състоянието на пациентите с коронавирус у нас

Обществени теми 0 Прочетено: 19908 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Проф. Кантарджиев разкри какво е състоянието на пациентите с коронавирус у нас

Проф. Кантарджиев разкри какво е състоянието на пациентите у нас, които се лекуват от коронавирус. Той заяви, че става въпрос за 49 живи пациенти, при които е установен COVID-19. Сред тях няма нито един, който да е в критично състояние, заяви пред bTV директорът на Националния център за заразни и паразитни болести.

Проф. Тодор Кантарджиев заяви, че по-голяма част от болните са в добро състояние и засега никой от тях не е в критично състояние.

Той заяви, че има промяна и в състоянието на възрастната жена в Габрово. Тя е започнала рязко да се подобрява след извършена плеврална пункция.

Най-малкият пациент е на 4 години. Той е хоспитализиран заедно с родителите си.

Проф. Кантарджиев направи важно уточнение, че според данните на китайските здравни власти, базирани на 70 000 случая, с най-висок риск са пациентите от възрастовата група над 70 години. По-ниска смъртност е констатирана при лицата над 60 години, а при по-младите пациенти процентът е много по-нисък.

По данни на СЗО и китайските здравни власти най-често се налага да бъдат хоспитализирани възрастни пациенти с хронични заболявания.

При пациентите от тази група най-често се наблюдава временно подобрение, което е последвано от рязко влошаване. 

При по-младите пациенти обикновено симптомите отсъстват или се налага да бъдат лекувани общи оплаквания като главоболие, температура над 38 градуса, мускулни болки и т.н.

В рамките на около 4 дни, най-често на 5-6 дни след заразяването, симптомите се проявяват, пише БЛИЦ, цитирайки думите на проф. Кантарджиев.

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00