loading...
Начало | Обществени теми | Съмнения за коронавирус и в Бургас

Съмнения за коронавирус и в Бургас

Обществени теми 0 Прочетено: 18648 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Съмнения за коронавирус и в Бургас

Един човек е със съмнения за коронавирус и в Бургас. Преди часове на Нефтеното пристанище в града е пристигнал танкер с 24-членен екипаж от Венеция, съобщи директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Флагман". 

 

Той не уточни каква е връзката между двата случая, но добави, че човекът, за когото има съмнения, че е заразен с новия вирус, е пристигнал преди дни от Северна Италия. Припомняме, че там бяха регистрирани множество случаи на коронавирус в рамките на часове.

 

Пациентът е с висока температура. Той се оплаква от болки в тялото и кашлица. Това са симптоми, които са типични както на новия коронавирус, така и за обикновения грип.

 

По информация, която засега е непотвърдена,  пациентът е настанен в Инфекциозното отделение в Бургас. Той е поставен под карантина.

 

Д-р Георги Паздеров заяви, че са взети проби от секрет, които вече са изпратени към София за извършване на тестовете за КОВИД-19.

 

До 24 часа ще стане ясно дали гражданинът се е заразил с опасния патоген по време на престоя си в Северна Италия и от какво точно е болен. 

 

Междувременно стана ясно, че в Гърция също има случаи на коронавирус. Първият случай бе регистриран в Солун - млада жена, която преди дни се е завърнала от Италия. Преди часове стана ясно, че южната ни съседка са потвърдени още два случая на коронавирус. 

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00