loading...
Начало | Обществени теми | Паника в Гърция: Регистрираха общо 3 случая на коронавирус

Паника в Гърция: Регистрираха общо 3 случая на коронавирус

Обществени теми 0 Прочетено: 26964 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Паника в Гърция: Регистрираха общо 3 случая на коронавирус

Първият случай на коронавирус в Солун вся паника в южната ни съседка. Масово жителите на града са започнали да се презапасяват с храна, а  магазините са почти празни.

Използването на градския транспорт е сведено до минимум. Полагат се максимални усилия от страна на гръцките власти с цел ограничаване разпространението на заразата, след като в Солун бе регистриран първи случай на заразата.

Здравните експерти предупреждават, че в рамките на часове или най-късно до няколко дни ще бъдат регистрирани още случаи на заразени хора.

Жителите на Солун се страхуват от заразата и масово са започнали да се презапасяват с храни. Забранен е достъпът до сградата на общината, след като стана ясно, че заразената е посетила заседание на общинския съвет.

Остава затворено и училището, в което учи детето на пациентката. Здравният министър издаде разпоредба всички аптеки да се снабдят с повече предпазни маски.

Още няколко пациента в страната са със съмнение за вируса, а резултатите се очакват до края на деня. Гръцкото министерството обяви, че ситуацията е под контрол и няма причина за паника.

В Солун оборотът в търговските обекти бележи ръст със 150% в супермаркетите. Засега няма забавяне на доставката на стоки и заявките се изпълняват в срок. 

Днес в Гърция бяха потвърдени още два нови случая на коронавирус в страната, с което броят на заразените става общо 3, пише БЛИЦ. 


Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00