Начало | Обществени теми | Наш сънародник е под карантина в Китай (Вижте какво разказа)

Наш сънародник е под карантина в Китай (Вижте какво разказа)

Обществени теми 0 Прочетено: 97776 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Наш сънародник е под карантина в Китай (Вижте какво разказа)

Сънародникът ни Велин Георгиев, който от 13 години е в Китай, в момента е под карантина. Той живее в близост до Шанхай, но за кратко е бил в провинция Хубей. Именно от там тръгна заразата с новия коронавирус.

В телефонна връзка с „Тази сутрин“ той разказа за предприетите мерки в Китай. Велин се занимава с внос на български вина.

Преди избухването на заразата той е прекарал 4 дни в провинция Хубей, която се намира на 300 километра от град Ухан.

Той се е прибрал благодарение на съдействието на генералното ни консулство в Шанхай и българското посолство в Пекин. Българските дипломати са оказали съдействие и сънародникът се е сдобил с разрешително за придвижване. Без него е невъзможно придвижването му от провинцията, в която избухна заразата.

По магистралите движението на автомобилите се осъществява по специален режим. Всички автомобили се проверяват на пунктове на входовете и изходите на аутобаните.

Сънародникът ни признава, че е поискал да бъде отделен, за да е спокоен, че няма да застраши семейството си, пренасяйки вируса.

Той споделя, че малките улички в мегаполисите се преграждат. Някъде дори със зидове. Придвижването се осъществява единствено по големите булеварди. На всеки 200 метра са разположени контролни пунктове с полиция и линейки.

Служителите на постовете записват данните на преминаващите граждани и мерят температурата им. По улиците патрулират и доброволчески отряди.

 

Източник: БЛИЦ.БГ

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00