Начало | Обществени теми | Кметът на Перник с коментар за водната криза в града

Кметът на Перник с коментар за водната криза в града

Обществени теми 0 Прочетено: 77868 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Кметът на Перник с коментар за водната криза в града

Кметът на Перник -  Станислав Владимиров коментира в ефира на сутрешния блок по БНТ решението на столичният общински съвет за водната криза в града. Градоначалникът заяви, че това е единственият възможен вариант и в случая няма план "Б". 

 

Перник ще се снабдява с вода от язовирите "Белмекен" и "Бели Искър". Водата ще достига до града през водопроводите на София. За целта ще бъда изградена 13,5 км тръба от Мало Бучино до Перник. 

 

Владимирова отправи благодарности към столичните общински съветници и заяви, че разумът и солидарността са били водещи по време на вчерашния дебат.

 

Според него, срокът от 45 дни за изграждане на тръбопровод, е напълно реалистичен при добра организация.

 

Владимиров поясни, че водата в язовир "Студена" ще стигне до април. Но според него не може да се разчита единствено на природата.

 

Кметът на Перник заяви, че ако язовирът продължава да спада с по-бързи темпове, предстои подмяна на режима. Но на този етап това не се налага.

 

Той коментира и въпроса с качеството на водата в Перник. Владимиров поясни, че пробите на РЗИ показват че, тя е годна за пиене.

 

Градоначалникът заяви, че "ВиК – Перник" не е в добро финансово състояние. Но в случая и държавата е поела ангажимент за намиране на варианти за не само за по-добра организация, но и за осигуряване на по-добро финансово състояние на дружеството, пише БЛИЦ.

Кметът на Перник за водната криза: Няма план Б - 0

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00