Начало | Обществени теми | Д-р Ангел Кунчев разкри дали има риск за страната ни от коронавирус

Д-р Ангел Кунчев разкри дали има риск за страната ни от коронавирус

Обществени теми 0 Прочетено: 102942 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Д-р Ангел Кунчев разкри дали има риск за страната ни от коронавирус

Доц. д-р Ангел Кунчев коментира ситуацията с грипната епидемия у нас и коронавируса в Китай. Той заяви, че миналата седмица заболеваемостта се е повишила до 227 на всеки 10 000 душо. Тези стойности са близо до епидемичните.

 

Пиковите стойности ще станат факт в края на януари, началото на февруари, заяви доц. д-р Ангел Кунчев, цитиран от Нова телевизия.

 

Специалистът допълни, че при грипа динамиката е изключително висока, както бързо се вдига, така и бързо намалява заболеваемостта. Кунчев допълни, че 1/3 от областите в България са в грипна епидемия.

 

Той допълни, че при коронавируса най-важно е да не придобива по-висока патогенност, което би довело до бързото му разпространение. 

 

Това е възможно единствено при ежедневен и близък контакт със заразени. 

 

Ако това се случи, задължително е прилагането на всички мерки за сигурност".

 

Специалистът добави, че днес е била създадена оперативна работна група към МЗ, чиято дейност е свързана с прилагане на всички мерки срещу короновируса и за страната ни няма риск. В групата ще се включат и служители от Министерство на вътрешните работи, ДАНС и Министерство на външните работи.

 

Кунчев поясни, че мерките в Китай са изключително строги. Летището в Ухан ще остане затворено. Няколко града са под пълна блокада. Генералният директор на СЗО е там, за да следи за стриктното прилагане и уеднаквяване на мерките. 

Д-р Ангел Кунчев с последни данни има ли заплаха за България от китайски коронавирус - 0

 

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00