Начало | Обществени теми | В отговор на гражданските патрули – роми създават отряди за защита

В отговор на гражданските патрули – роми създават отряди за защита

Обществени теми 0 Прочетено: 84168 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
В отговор на гражданските патрули – роми създават отряди за защита
Роми започнаха сформирането на паравоенни отряди за защита от вече действащите на територията на столицата граждански патрули. Те започват да събират бивши военни и доброволци, които да действат в гетата и ромските махали в случай на нарушаване на обществения ред.

Националният център за развитие на ромите в България реши да сформира свой собствен отряд наречен „Организация на малцинствата за отбрана от насилие“ /ОМОН/. Според тях, той представлява контрадвижение на „гражданските патрули“, които проверяват граждани в центъра на София вече от няколко дни.

Според водача на групите – Боян Расате, те имат разрешението на Столична община. Според кмета на София – Йорданка Фандъкова обаче, такова позволение няма.

Контраотрядът ще се грижи да не бъдат нарушавани правата основно на имигрантите, но и на малцинствените групи. Петко Асенов – председател на Националния център за развитие на ромите, е получил обаждания от цяла България от притеснени граждани, че гражданските патрули ще изземат правата на полицията.

Заможни ромски фамилии са готови да поемат финансовата част по сформирането на групите. Те ще се движат с униформи – черни дрехи и черна кърпа с надпис „ОМОН“ на главата.

За водач на групите смятат да поканят Ташко Ташков, треньор по самбо и джудо.
Боян Расате криминални новини патрули Роми
общо: | показване:
Captcha


Оценка на новината

5