loading...
Начало | Обществени теми | Отвличането на Лара не е свързано с делото срещу Евелин Банев – Брендо

Отвличането на Лара не е свързано с делото срещу Евелин Банев – Брендо

Обществени теми 0 Прочетено: 72576 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Отвличането на Лара не е свързано с делото срещу Евелин Банев – Брендо
Според заместник-главния прокурор Ася Петрова, по случая с отвличането на 10-годишната дъщеря на Евелин Банев - Брендо – Лара, има водеща версия, по която се работи.

Има реална възможност разследващите да разкрият поръчителя на отвличането. Според прокурора детето не е похитено заради делото, което се води срещу Брендо в Италия. Според магистрата, на последните няколко заседания не е обсъждана нова информация по обвиненията срещу станалия известен като „Кокаинов крал“, което само по себе си сочи, че отвличането няма общо с Милано.

Петрова отказа да коментира предполагаемия откуп, платен на похитителите от семейството на Лара Банева. Според различни източници, той първоначално е бил 10 милиона лева, но роднините на отвлеченото дете са водили преговори и са стигнали до консенсус с другата страна – половин милион.

Очаква се освободената снощи Лара да бъде разпитана за случилото се, но не е ясно кога ще се случи това. Разследването продължава.

10-годишното момиче беше отвлечено на 5 март 2013 година пред дома си в столичния квартал "Бояна" докато тръгва за училище сутринта. Прострелян беше 36-годишният Борислав Ценов, който я придружавал. Лара беше държана в плен 47 дни като постоянно излизаше информация за нея, без да е ясно кой е източникът й и дали е достоверна. Според една от версиите, лансирани в медиите, ако баща й - Евелин Банев - Брендо, който е подсъдим по дело за трафик на кокаин от Южна Америка, не издава шефовете си, детето ще е невредимо. На заседанията, след като новината излезе, Банев отказа да говори.
Брендо Евелин Банев Константин Дишлиев Лара Лара Банева Моника Добринова Евелин Банев - Брендо
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5