Начало | Обществени теми | Този българин гръмна циганин крадец, за да защити имота си

Този българин гръмна циганин крадец, за да защити имота си

Обществени теми 0 Прочетено: 580230 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Този българин гръмна циганин крадец, за да защити имота си

Датата 7 април 2013 г. ще остане завинаги в паметта на Минчо Йовчев. Ден по-рано възрастният мъж разбира, че в двора му са влизали крадци.

Намира катинара от портата разбит и захвърлен.

Бай Минчо вече е патил от апаши - задигнали му 43 овце. Измрели и 30 агънца, защото останали без кърма. Виновните не получили наказание.

Този път бай Минчо - ловец от 55 години, бивш нещатен патрул към полицията, решил да защити имота си сам.

Решил да вземе правосъдието в свои ръце, защото разбрал, че не може да дочака справедливост от абдикиралата ни държава. Качил се в плевнята, взел едната от пушките и зачакал. Крадците се появили. Възрастният мъж се уплашил и стрелял - не по човека, а в стената.

След инцидента бай Минчо сам се обадил в полицията и разказал всичко. Пушката, с която стрелял, не била регистрирана. Осъдили го - 2 години условно с тригодишен изпитателен срок. Крадците му поискали и кръвнина - 52 000 лева. Съдът отсъдил 3000 лева.

И до днес бай Минчо не може да се примири, че законът го смята за „обществено опасен", а той се е опитал да защити имота, добитъка и живота си. В подкрепа на бай Минчо се разписало цялото с. Каменово. Подписката обаче не помогнала пред съда.

Раненият крадец - Димитър Цолов от котленското село Градец, останал без далак.

Оказало се, че той е бивш клиент на прокуратурата. Спипали го да кара чужда кола, после пък го хванали да шофира без книжка.

Димитър е безработен, от цигански произход, с незавършено основно образование.

Осъден е на година затвор. Абсурдното е, че крадецът получава година затвор – а човекът, който е защитил собствения си имот – получава по-тежка присъда, 2 години затвор. Останалите крадци – аверите на простреляния, също от цигански произход, получават само условни присъди.

цигани
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5