loading...
Начало | Личности | Кой е Филип Найденов - Фатик?

Кой е Филип Найденов - Фатик?

Личности 2 Прочетено: 2616768 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Кой е Филип Найденов - Фатик?
Филип Найденов – Фатик е роден с името Фатик Исмет Шабан на 7 юли 1963 година в Турция в семейството на сириеца Исмет Тюркмен Шабан. През 1989 година сменя името си на Филип Павлов Найденов ( от уважение към бащата на Илия Павлов). Когато е на около 10 години, се местят в България, където баща му, известен и като Големия Фатик, е вербуван от Държавна сигурност и започва да се занимава с контрабандните канали за внос и износ на стоки.

Твърди се, че след пристигането си в България, бащата на Фатик започва да се занимава с контрабанда на наркотици, оръжия и крадени автомобили. Той получава прякора „Фатик”, което означава „човекът, който отваря”. Сочен е за този, който е „отворил” сивия пазар в България за наркотика каптагон. Предполага се, че е получил псевдонима си заради дейността, която е извършвал като агент на ДС.

На Шабан са предоставени изключителни привилегии заради поста, който заема, включително и къща в столичния квартал „Бояна”. За кратко време той успява да изгради стабилни връзки и да спечели уважението на важни фигури от престъпния свят.

След смъртта на Фатик – Старши през 1998 година, Малкият Фатик поема контрабандните канали, използвани от баща му за трафик на крадени автомобили, наркотици и други стоки. Негов е първият „Мерцедес S – класа”, както и първото „Ламборджини”, появили се в София.

Малкият Фатик е известен с връзките си с шефа на „Мултигруп” – Илия Павлов, за което свидетелства и българското име, което си избира – Филип Павлов Найденов.

През 1989 година Филип Найденов блъска с автомобила си дъщерята на важен служител на МВР и я убива на място. Според някои източници, той е изпратен в затвора, за да бъде предотвратено евентуално отмъщение от страна на опечаления баща, а според други – делото така и не стига до съда.

Той се ползва с уважение сред членовете на подземния свят. Доказателство е случаят, при който неизвестни открадват автомобила на майка му, но след като разбират чий е, го изоставят на столичния бул. „Патриарх Евтимий” с бележка: „Извинявай, Баба!”

Филип Найденов е показно разстрелян на 19 август 2003 година докато пътува по столичния бул. „България” заедно с шофьора си Румен Желязков – Жабока в автомобила си – „Мерцедес” S600 с номер BB FN 888. Буквите на регистрационния номер не са  избрани на случаен принцип. BB идва от турската дума “baba”, която означава баща, F е взето от Фатик, а N означава Найденов.

Когато Румен Желязков спира на червен светофар на кръстовището с бул. „Гоце Делчев”, от спрян наблизо автомобил внезапно излизат двама мъже, които откриват стрелба по „Мерцедес”-а му с автомати „Калашников” АК-47. Автомобилът му е уцелен с над 30 куршума, а Фатик загива на място.

Желязков успява да запази самообладание и веднага след стрелбата потегля към „Военна болница”, където само констатират смъртта на Найденов и стабилизират състоянието на ранения шофьор.

На 15 април 2005 година Румен Желязков (който е единственият, видял убийците на Фатик) е открит прострелян в главата в село Душинки, Брезник, с пистолет „Парабел” в ръката. До него са намерени предсмъртно писмо с дата 19 януари 2005 и вестник от миналия ден.

За убийството на Фатик са задържани Асен Петров – Шаки, Костинбродския Йосиф Йосифов – Йоско, Борис Арсов – Арчо Стефан и Даниел Георгиеви и Ивайло Симеонов. По-късно всички са освободени от ареста.
Жабока Румен Желязков Фатик Филип Найденов
avatar
nautiludok 2019-02-11 03:30:02
Специализированная компания «Nautilus Lt» – непосредственный представитель работодателей в Литве. Больше 20-ти лет на рынке труда. Трудоустроено тысячи жителей Украины. Все эти и многие другие причины дают нам право говорить, что работа в Европе (Литве) – это просто.
Специализированная компания «Nautilus LT» устанавливает интересы клиентов выше своих и служит им честно, квалифицированно, независимо.
Мы оберегаем любую информацию, которая касается дел клиента.
Всегда поддерживаем высокий, этический и гражданский уровень.
Фирма «Nautilus LT» выполняет те заказы в сфере работы с персоналом, какие отвечают нашей квалификации и какие, по нашему мнению, дадут настоящую прибыль клиенту.
Международная компания «Nautilus LT» запрашивает разумный гонорар, соразмерный с объемом выполняемых услуг и принятыми обязательствами.
Мы строго придерживаемся СТАНДАРТОВ КАЧЕСТВА.

<a href=https://nautilus-work.com/Usefull/poleznye-stati>Работа за границей для украинцев</a>
avatar
Jameswep 2018-10-18 23:16:17
Заказать seo поисковую оптимизацию сайта, Заказать услуги по продвижению сайта По всем возникшим вопросам Вы можете обратиться в скайп логин <b>pokras7777</b> <a href=http://seoprofisional.ru/index.php?route=product/category&path=75><b>Аренда выделенных серверов по приемлимым ценам</b></a> Раскрутка сайта под ключ
общо: 2 | показване: 1 - 2
Captcha

Оценка на новината

5