Начало | Криминално | Неизвестен мъж уби куче с брадва в Пловдив

Неизвестен мъж уби куче с брадва в Пловдив

Криминално 0 Прочетено: 359856 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Неизвестен мъж уби куче с брадва в Пловдив

Снимкова галерия

Осверипял мъж съсече с брадва 4-годишно домашно куче в градинката на ул. "Брезовска" в Пловдив, разкри Trafficnews.bg.

На кървавата гледка станали свидетели стопаните на закланото животно Златка Андреева и Владимир Халачев. Те разхождали сутринта Нера, която е от порадата дого аржентино. Касапинът се нахвърлил, защото кучето на Златка и Владимир лаело по неговото. Двете животни се сдърпали, Андреева понечила да прибере Нера, но в този миг извергът извадил брадва и забил острието й в гръбнака на животното.

"Възможно ли е да има толкова свирепи хора", плаче Златка. Стопаните закарали съсяканото куче във ветеринарна клиника, където лекарите се ужасили от жестоката гледка. Те включили животното на системи, но не могли да го спасят, тъй като гръбначният му стълб бил прекъснат.

Халачев твърди, че не познава нападателя, виждал го е и друг път при разходка на кучето.

"Заплашвал е, че ще убие Нера, но не допусках, че може да го стори и затова не съм сигнализирал в полицията", казва съсипаният Владимир. Категоричен е, че домашният им любимец е едра порода, но никога не е нападал хора.

"Няма подадена жалба по случая", заяви говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев. От Трето РУП в Пловдив, на чиято територия е извършено зверството, също отрекоха да са получили сигнал. Наказателният кодекс предвижда до 3 г. затвор за убийство на домашно куче по особено жесток начин. 

Брадва Куче
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5