Начало | Криминално | Роми отвличат кучета заради откуп

Роми отвличат кучета заради откуп

Криминално 0 Прочетено: 181440 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Роми отвличат кучета заради откуп

Роми от квартал „Изток” в Кюстендил отвличат скъпи породи кучета от дворовете на къщи, пише „Монитор”. Подобен нелеп случай е регистриран през миналата седмица, когато от двора на 40-годишен кюстендилец в квартал „Колуша” изчезва куче от породата „Лабрадор”.

След усилено търсене от страна на собственика му, случайно преминаващ мургав кюстендилец заявил, че срещу скромната сума от 50 лв. може да му го намери. Не минали и 2 часа и кучето било върнато при собствениците му.

„До този момент няма нито един постъпил сигнал при нас за подобни кражби. Реагираме винаги, но трябва да бъдем информирани за това престъпление. Не можем да действаме по слухове”, коментираха от полицията в Кюстендил.

При друг случай пък възрастна жена останала без хъскито си. Според жената кучето

избягало от двора и впоследствие било хванато от роми и завързано в ромския квартал. За да си го получи, тя платила сумата от 20 лв. 

“Не можем да кажем, че действа ромска мафия по отвличането на кучета. Ако имаше такъв момент, щяхме да имаме подадени сигнали в полицията. Явно става въпрос за единични инциденти, за които не сме информирани”, твърдят още от ОД МВР.

Според запознати целта на т.нар. група била да отвличат скъпи породи кучета, за които стопаните са платили няколко стотачки. Например малко куче от породата „Лабрадор” се предлага срещу сумата от 200-300 лв. В този случай всеки един от собствениците би платил сумата от 50 лв., за да си върне домашния любимец. 

откуп Роми Отвличане на кучета
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0