loading...
Начало | Криминално | Борис Николов - Боре Силата организирал обир на инкасов автомобил

Борис Николов - Боре Силата организирал обир на инкасов автомобил

Криминално 0 Прочетено: 251496 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Борис Николов - Боре Силата организирал обир на инкасов автомобил Снимка: Архив

Бившата благоевградска барета Борис Николов - Боре Силата, е бил начело на организирана банда с участието на бивши полицейски служители. Групата, наблюдавана отдавна заради постъпващи системно оперативни сигнали за подготвяне на въоръжен грабеж на инкасо автомобил на финансова институция в Благоевград. Полицаите знаели за готвения въоръжен грабеж, но не били сигурни кога точно ще се случи. Вчера следобед попаднали на информацията, че грабежът ще се извърши снощи.

Изчакали Силата и съучастниците му да проведат логистичната си връзка помежду си и атакували. Спецчасти от Пловдив и София били ангажирани с акцията, за да се гарантира успеха и и да не изтече някаква информация към групата. Служителите на офиса били предупредени за готвения удар. Около 18. 15 когато парите се натоварвали в инкасо автомобила, Силата атакувал, но и спецценгетата също.

Задържани са на място Борис Николов - Боре Силата и негов бивш колега, както и помагач от кримиконтингента. В последствие полицаите направиха обиски по домовете на задържаните. Цяла нощ продължи работата по документиране на тежкото престъпление.

Както съобщихме, около 18.30 на бул. Св. Св. Кирил и Методий снощи тежковъоръжените спецполицаи задържаха грабителите. Според наши източници Боре Силата, е бил мозъчният тръст на проведения щурм на инкасо автомобила. В момента работата с арестуваните продължава.

Обир СОБТ Борис Николов Боре Силата
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0