Начало | Криминално | Ислямисти заснеха обезглавяването на още един заложник в Алжир

Ислямисти заснеха обезглавяването на още един заложник в Алжир

Криминално 0 Прочетено: 117810 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Ислямисти заснеха обезглавяването на още един заложник в Алжир
Още един заложник бе обезглавен в Алжир Ерве Пиер Гурдел,  от ислямистка грушировка. Това предаде АФП, цитирана от БТА. Групировката, свързана с „Ислямска държава”, разпространи видеоматериал, показващ екзекуцията.
Това става малко след като джихадистите призоваха да се убиват граждани, особено американски и френски, както и на държави от международната коалиция за борба с радикалната групировка.
55-годишният французин беше отвлечен в неделя в района на Североизточен Алжир. Похищението е станало в планинската област Кабилия, докато мъжът е бил на туристически преход.

Същия ден групировката "Войници на халифата" (Джунд ал Хилифа), пусна видеозапис, в който пое отговорността за отвличането. Ислямистите заплашиха да убият французина до 24 часа, ако Франция не спре въздушните си удари срещу джихадистите в Ирак. Похитеният мъж направи видео обръщение към президента Франсоа Оланд с молба да спре въздушните удари на Франция в Ирак. Външният министър Лоран Фабиюс обаче отвърна, че желанията на джихадистите няма как да бъдат удовлетворени. Клипът с обезглавяването на Ерве Пиер Гурдел се казва "Кърваво послание за френското правителство".

 
заложник ислямисти обезглавяване
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5