loading...
Начало | Криминално | Банда тийнейджъри-крадци е с над 100 обира в Софийска област

Банда тийнейджъри-крадци е с над 100 обира в Софийска област

Криминално 0 Прочетено: 82782 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Банда тийнейджъри-крадци е с над 100 обира в Софийска област

Банда тийнейджъри-крадци е с над 100 обира в Софийска област


Група тийнейджъри-крадци са рекордьори по брой кражби в Софийска област. Момчетата са трима и са започнали да се занимават с обири още преди години, когато били малолетни. Казват се Петър Ангелов-Яйчо, Васко Нгуен и Кольо Бенчев.

В началото се занимават с кражби на колела, за да осигурят джобните си, но по-късно придобиват опит и се насочват към автомобилния бизнес и уличните грабежи.

Преди седмица единственият от групата, който не е посещавал поправителен дом - 16-годишният Кольо Бенчев - получи 10-месечна ефективна присъда, която ще прекара в Бойчиновци. Провинението на момчето е кражба на дамска чанта.

Кольо живее в барака в ботевградското гето с многочленното си семейство. Баща му е строител и често посяга към чашката, а майка му е безработна. Има трима братя и три сестри.

Младежът е ходил на училище до шести клас в село Липница, но след като се премества в Ботевград, престава да посещава занятията и започва да се занимава с кражби. Към момента фигурира около 19 пъти в регистрите на полицията.

Наказван е неведнъж. Имал е 3 възпитателни дела, бил е под надзор от обществен възпитател, получил е пробация и условна присъда, но без ефект. Миналата седмица е получил първата си ефективна присъда.

Групата крадци първоначално продава откраднатите велосипеди по 10 лева, но после натрупва опит и се насочва към обири на магазини, кражби от автомобили и улични грабежи. Обикновено единият заговаря касиерката в магазина, докато другите откраднат оборота и мобилния й телефон.

Има и случаи момчетата да видят паркиран автомобил със забравени ключове на таблото, да се повозят, а после да го оставят някъде.

Според запознати с дейността им, по-възрастни роми са ги въвели в занаята и са ги обучили. Понякога младежите пътували до София, за да направят удар.

Петър, по-известен като Яйчо, е най-дребният от групата и е специализиран в кражбата на автомобилни части и CD-плеъри, които веднага намират купувачи в ромското гето. Към момента, въпреки че е най-малко, момчето има най-много полицейски регистрации от тримата-33.

Групата има над 100 кражби на територията на Софийска област.

 
автокражби Ботевград крадци криминално Софийска област
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5