Начало | Криминално | Волен Сидеров с две обвинения и парична гаранция (Подробности)

Волен Сидеров с две обвинения и парична гаранция (Подробности)

Криминално 0 Прочетено: 102186 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Волен Сидеров с две обвинения и парична гаранция (Подробности)

Софийската районна прокуратура повдигна две обвинения на Волен Сидеров за извършени престъпления. На лидера на "Атака" е определена мярка за неотклонение "парична гаранция", която е в размер на 50 000 лева, научи Вести.бг.

 

Прокуратурата се самосезира и за закана от страна на политика към служител на реда, съобщават от пресцентъра на СРП.

 

Точно в 15.00 часа днес Сидеров се яви в СДВР-МВР. Там бе предявено постановлението за първото му обвинение, което е във връзка с отправени призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната мерки в условията на извънредно положение за ограничаване разпространението на КОВИД-19.

 

Политическият лидер се сдоби и с обвинение за противозаконни действия. На 13 април той е попречил на орган на властта да изпълни служебните си задължения, свързани с връчването на призовка за явяването в СДВР като обвиняем.

 

На Волен Сидеров е наложена и мярка за неотклонение "парична гаранция", която е в размер на 50 000 лева. Срокът за внасянето на сумата е две седмици.

 

След самосезиране Софийската районна прокуратура е образувала и второ досъдебно производство, което е във връзка с отправяне на заплаха от страна на Сидеров към прокурор и разследващ полицай.

 

"Правете си сметката, тези, които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!”; "Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде!", това заяви политикът в национален ефир на 13 април.

 

Източник: Вести.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00