Начало | Криминално | Прокуратурата с първо изявление за акцията в Басейнова дирекция

Прокуратурата с първо изявление за акцията в Басейнова дирекция

Криминално 0 Прочетено: 94752 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Прокуратурата с първо изявление за акцията в Басейнова дирекция

 Окръжна прокуратура Пловдив изнесе официална информация за акцията на полицията в Басейнова дирекция. В изявлението се казва, че във връзка с извършено длъжностно престъпление, служители на отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР-Пловдив извършват процесуално-следствени действия в присъствието на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура в града.

Действията на акцията включват - претърсвания, изземвания, разпити на свидетели и други. Те се извършват не само в сградата на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“, гр. Пловдив, но и на други места като тяхната основна цел е документиране на деянието, съобщават от прокуратурата.

Директорът на Басейнова дирекция „Изгочнобеломорски район“, гр. Пловдив е задържан за 24 часа, съгласно разпоредбите в закона на МВР.

Предстои утре на 25 февруари 2020 година да бъде изнесена допълнителна информация на медиите по досъдебното производство, гласи още съобщението.

Както вече стана ясно, при спеакцията на полицията и прокуратурата в Басейнова дирекция е арестуван директорът инженер Цветелина Кънева. По данни, които все още не са официално потвърдени сред задържаните са и още три лица, които са служители на въпросната дирекция. Продължават претърсванията и изземванията в сградата, които започнаха рано сутринта. Служители коментираха пред медиите, че не са изненадани от факта, че държавата следи случващото се в Басейнова дирекция и предприема мерки при установяване на нередности. 

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0