Начало | Криминално | Последни новини за делото срещу братя Галеви

Последни новини за делото срещу братя Галеви

Криминално 0 Прочетено: 132804 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Последни новини за делото срещу братя Галеви

Делото срещу братя Галеви бе насрочено за днес в Окръжен съд-Кюстендил. Адвокатът на издирваните мафиоти от Дупница отложи процеса. Съдебното заседание, което е под председателството на съдия Татяна Костадинова, е насрочено за 20.03.2020 г. Процесът се води от Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). Делото е заведено срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като братя Галеви, както и срещу техните съпруги за отнемане на имущество, придобито чрез престъпна дейност, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Вяра".

 

Причина за отлагането на делото е депозираната молба от страна на представителя на Радмила Христова – адвокат Ани Караджинова-Кьосева. Защитничката на Христова отложи делото поради ангажимент във ВКС.

 

За отлагането му има още една причина - заключението на вещите лица, които изготвят съдебно-икономическата експертиза по делото. Исканият документ не е бил депозиран в законовия срок в съда, пише БЛИЦ. 

 

На предишното заседание, което се проведе в началото на месец декември миналата година, съдът издаде на вещите лица съдебно удостоверение за достъп до банковите сметки на ответниците по делото. 

 

Искът по делото е на обща стойност от 4 250 189 лева, в която са включени недвижими имоти, автомобили и дялове от фирми, собственост на братя Галеви. 

 

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0