Начало | Криминално | Разбиха престъпна група във Варна, която е изпрала 900 000 евро

Разбиха престъпна група във Варна, която е изпрала 900 000 евро

Криминално 0 Прочетено: 54684 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Разбиха престъпна група във Варна, която е изпрала 900 000 евро

Специализирана полицейска операция, осъществена под надзора на Варненската окръжна прокуратура, се проведе във Варна, съобщават от Областна дирекция на МВР в морската ни столица.

Състоялите се арести са във връзка с разследване по досъдебно производство за пране на 900 000 евро. Парите са придобити чрез измама, която е извършена на територията на Швейцария.

Сумата е постъпила в сметките на българска фирма, която е използвана като бушон. След това паричните постъпления са били превеждани на по-малки суми към сметки на търговски дружества и граждани, живеещи у нас и в чужбина.

Парите са били теглени в брой от подставени лица. След това по сложна верига те са достигали до организатора. Той е бил с издадена червена бюлетина за издирване от Интерпол заради влязла в сила присъда. Организаторът на престъпната група е бил задържан. В момента той се намира във Варненския затвор, съобщават от полицията.

Сред арестуваните са и негови съучастници, които имат регистрации за кражби, грабежи и други криминални прояви като обсебване и вещно укривателство.

По време на изпълнение на акцията са били претърсени 10 адреса във Варна, Аксаково и Полски Тръмбеш. В резултат са иззети множество доказателства за извършваната престъпната дейност от групата. Засечени са ай пи адреси чрез рутери, лаптопи и таблети. Иззети са и устройства за банкиране и съхранение на данни, както и банкови карти, издадени от наши и чуждестранни банки. Открити са и фалшиви печати на две банки, както и пистолет, който не притежава необходимите документи.
Мащабна спецакция и във Варна! Има много арестувани, а тарторът им е... - 0

Източник: БЛИЦ.БГ

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha


Оценка на новината

0