Начало | Криминално | Ромска банда напада, краде и бие цяло село

Ромска банда напада, краде и бие цяло село

Криминално 2 Прочетено: 153342 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Ромска банда напада, краде и бие цяло село
Жителите на село Лъка, поморийско, се барикадират в домовете си заради ромски нападения, пише „Флагман“.

Според изданието група роми от Градец правят организирани нападения над жителите на селото и домовете им, биели ги и крадяли каквото могат. Възрастни хора от селото разказват, че успяват да се скрият като загасят лампите и не вдигат шум. Така нападателите смятат, че къщите са необитаеми и в тях няма нищо за крадене.

Изплашена от набезите 83-годишна жена, станала свидетел на обира на дома на съседа й. Тя разказва, че било късно вечерта и тя не разбрала, че има ново нападение, докато не чула шум отвън. Излязла и видяла как двама от ромската група правят опит да откраднат автомобила на съседа й – Любо.

Когато мъжът разбрал за опита, излязъл и успял да ги изгони. Нападателите се събрали с останалата част от групата, действаща в друга къща в района, собственост на мъж на име Киро Лалев.

Той излязъл от дома си, за да се саморазправи с тях, но те го нападнали и ударили по главата с лопата, след което откраднали автомобила му. Мъжът опитал да ги догони, но не успял и се отказал.

Според друга съседка, ромите заплашили, че ако вторият нападнат извика някого на помощ, ще ги убият и двамата. В следствие от побоя, Киро Лалев е със спукана глава и травми по цялото тяло. Той успял да се спаси благодарение на оръжието, което носел със себе си. Изстрелял два патрона във въздуха по време на нападението и изплашил групата, която откраднала автомобила му и избягала.

В този момент съседът му Любо ги подгонил с личния си автомобил, а полицията ги пресрещнала и заловила близо до Каблешково. Оказало се, че крадците са непълнолетни и са освободени от ареста съвсем скоро.

Жителите на село Лъка се притесняват, че набезите няма да спрат до тук и има опасност дори някой да изгуби живота си.

Материалът е публикуван в секция "Криминални новини"
Грабеж Кражба криминални новини Лъка нападение Поморие Роми
avatar
sam 2014-09-16 16:36:08
На крадците да се режат ръцете!
avatar
ТЕОФАН 2013-11-07 21:22:48
КЪДЕ Е ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ЦАЦАРОВ ДА СЕ САМО СЕЗИРА ЗАРАДИ ТЕЗИ ЦИГАНИ А НЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА С ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПОРЪЧКИ НА СТАНИШЕВ И ДОГАН.
общо: 2 | показване: 1 - 2
Captcha


Оценка на новината

5